Katedrala Mostar

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 1. Danas se održavaju izbori za Predsjednika Republike Hrvatske. Biralište se nalazi u X. Osnovnoj školi. Iziđimo na glasovanje.
 2. Sutra je sv. Ispovijed u župi sv. Mateja u 9.00, 16.00 i 19.00 sati.
 3. U utorak je Badn
 4. ji dan. Svete mise su samo ujutro: Zornica u 6.00 te redovite jutarnje mise u 7.00 i 7.30. Nema večernje sv. Mise u 18.00 sati nego samo misa polnoćka koju izravno prenosi Televizija Herceg Bosne.
 5. U srijedu je Božić. Svete mise su kao nedjeljom. Misu polnoćku i dnevnu u 11.00 sati predvodi biskup Ratko. Pola sata prije polnoćke Katedralni zbor „Marija“ održat će kratki Božićni koncert. Na Božić nakon sv. Mise u 11.00 je tradicionalno čestitanje biskupu i božićni prijem u župnoj dvorani na koji ste pozvani svi.
 6. U četvrtak je blagdan sv. Stjepana. Svete Mise su kao i nedjeljom. U četvrtak nema Euharistijskog klanjanja.
 7. U petak je sv. Ivan, zaštitnik župe Centar II – Zalik. Glavna misa u župi sv. Ivana je u 18.00 sati. Raspored sv. Misa u katedrali je kao radnim danom.
 8. U subotu je blagdan Nevine dječice. Na večernjoj sv. misi u 18.00 sati željeli bismo blagosloviti svu našu malu djecu. Pozivamo roditelje da povedu djecu na misu i blagoslov.
 9. U subotu 28. prosinca s početkom u 19.00 sati u Katedrali će se održati Božićni koncert “Hrvatske Glazbe Mostar” i “Katedralnog zbora Marija” i solista. Dobro došli!
 10. U ime onih koje ste darovali paketom ljubav iskrena i velika hvala. Hvala svim dobročiniteljima. Hvala našim volonterima koji su sudjelovali u Caritasovim akcijama prošlih nedjelja kao i pri podjeli paketa ovih dana.
 11. Cjeloviti raspored Božićnog blagoslova obitelji po datumima i ulicama možete pročitati u Župnom listu, na Oglasnim pločama i Internet stranici župe. Evo rasporeda za sljedeći tjedan:
  Petak, 27.12.2019. (Ljube Brešana, Karla Batka, Put za Široki Brijeg, Biskupa Barišića, IV. Bojne)
  Subota, 28.12.2019. (Vukodolska, Don Ivana Musića, Ekrema Ćurića, Hajduka Andrije Šimića, Fra Lea Petrovića-parni brojevi, Kraljice Jelene)
 12. U župnom uredu možete nabaviti kalendare i žute svijeće.
 13. Prošli tjedan preminuli su: Zdravka Kmetaš i Božo Ćubela. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…