Katedrala Mostar

III. KORIZMENA NEDJELJA

  1. Župni vjeronauk odgađa se do trenutka dok djeca ponovno ne krenu s redovitom nastavom.
  2. Od sutra započinjemo trodnevnu pobožnost u čast sv. Josipa, Svaku večer uoči sv. mise moliti ćemo litanije i molitvu u čast sv. Josipa.
  3. Pobožnost 13. utoraka u čast sv. Ante započinjemo u utorak u 17.30 sati.
  4. U četvrtak je svetkovina sv. Josipa, zaštitnika naše biskupije. Raspored sv. Misa je kao nedjeljom. Svečanu sv. Misu u 18.00 sati predvode naši biskupi. U četvrtak neće biti ni Euharistijskog klanjanja u 17.00.
  5. U petak je pobožnost križnog puta u 17.30.
  6. Stigao je katolički tisak: Župni list, Crkva na Kamenu i Radosna vijest.
  7. Naši biskupi su nam preporučili: U ovoj sadašnjoj kušnji koronavirusa, mi kao Kristovi vjernici svoje pouzdanje stavljamo u ruke svoga Stvoritelja i Spasitelja, uzdajući se u moćni majčinski zagovor Blažene Djevice Marije. Stoga pozivamo sve članove naših biskupija na pojačanu osobnu i obiteljsku molitvu: za oboljele od virusa, za sve koji se za njih brinu, za sve koji se brinu za zdravlje svih nas kao i za opće dobro, za zaustavljanje daljnjega širenja ove pošasti. Kao kršćani dužni smo surađivati sa svima, kojima je povjereno voditi naše društvo i brinuti se za zdravlje i opće dobro u našoj zemlji. Zato se trebamo pridržavati uputâ koje izdaju civilne vlasti i mjerodavna ministarstva. Starijim osobama i drugima koji su, prema mišljenju struke, izloženije opasnosti virusa, preporučamo da sami odluče o dolasku na misu i pobožnosti. Vjernici, koji imaju običaj koristiti blagoslovljenu vodu kod ulaska u crkvu, zbog opreza mogu to ispustiti. Može se ispustiti i gesta pružanja ruke kod davanja znaka mira prije pričesti. Sveta pričest dijeli se na uobičajen način. Opširnije upute mogu se pročitati na Internet stranici naše župe, kao i na oglasnim pločama oko katedrale.