Katedrala Mostar

VII. NEDJELJA KROZ GODINU

  1. Župni vjeronauk održava po redovitom rasporedu iz prvog polugodišta, osim za prvi razred osnovne.
  2. U sljedeću nedjelju u 11.00 sati bit će predstavljanje krizmanika našoj župnoj zajednici. Svi krizmanici naše župe dužni su doći na ovu sv. misu.
  3. Biblijsko-molitvena zajednica započinje svoje susrete od ovog utorka u 1930 u kripti sv. Josipa.
  4. U srijedu je Pepelnica – Čista Srijeda. Sv. mise su kao radnim danom a pod svakom sv. misom imat ćemo obred pepeljanja. Na Čistu Srijedu je obvezatan post i nemrs. Na Čistu srijedu umjesto krunice molit ćemo Križni put prije večernje sv. Mise.
  5. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.
  6. U četvrtak navečer je susret mladih u kripti sv. Josipa s početkom u 20.00 sati.
  7. U petak je pobožnost križnog puta u 17.30. Isto tako vas potičemo da molite Križni put i u obitelji, a posebno oni koji su zbog bolesti spriječeni doći na ovu pobožnost u crkvu. Pobožnost Križnog puta obilježje je cijelog korizmenog vremena i nije vezana samo za petak. Svatko tko želi može privatno obavljati i križni put uz postaje na Humu. Križni put će se moći izmoliti privatno svakoga dana u katedrali, prije početka sv. misa uz knjižicu koja će se nalaziti u klupama. Nemojte iznositi ove knjižice iz katedrale jer je to krađa crkvene imovine. Na internet stranici katedrale može se pronaći križni put s prigodnim tekstom i postajama na Humu.
  8. U subotu ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete po redovitom rasporedu.
  9. Tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se 6., 7. i 8. ožujka s početkom u 19.00 sati u prostorijama Velike katedralne dvorane. Sudjelovanje je potrebno prijaviti e-mailom, osobno ili telefonski.
  10. Prošli tjedan preminuli su: Nevenka Tomić, Fila Sopta, Ivan Križanović i Zvonimir Mucić. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…