Katedrala Mostar

ŽUPNE OBAVIJESTI – CVJETNICA 2020.

– Sv. Mise i pobožnosti u Katedrali održavaju se po rasporedu, uz poštivanje odredbi koje su donijele civilne i crkvene vlasti o broju od 5 okupljenih vjernika u zatvorenom prostoru. Eventualni ostali pristigli vjernici trebaju ostati ispred Katedrale udaljeni jedni od drugih najmanje 2 metra. Večernje sv. Mise i obredi na: Veliki Četvrtak, Petak i Subotu služit će se u 17.00 sati. Sve misne nakane koje su zaprimljene odslužit će se po planiranom rasporedu. Rodbina ne mora na njima sudjelovati, nego neka se duhovno uključe u molitvu prateći sv. Misu preko radija ili televizije. Radio Televizija Herceg Bosne prenosi svakodnevno sv. Misu i obrede Svetog tjedna iz Katedrale u 17.00 a nedjeljom u 11.00 sati. Sv. Misu s papinskim blagoslovom i potpunim oprostom na Uskrs u 11.00 sati predvodi biskup Ratko Perić.

– Velike uskrsne ispovijedi vjernika na koje smo navikli odgađaju se do nakon Uskrsa. Sakramente za stare i bolesne župljane podijelit ćemo na poziv rodbine, ako su u teškoj bolesti i smrtnoj opasnosti.

– Za sve upite i informacije možete nam se obratiti na naš telefonski broj ili e-mail.

– Novi broj Crkve na kamenu za travanj možete pronaći samo u elektronskom izdanju na službenom Internet portalu Crkve na kamenu.

– U ovom teškom vremenu kušnje ostanimo ujedinjeni i povezani u zajedničkoj obiteljskoj i osobnoj molitvi, da nas Bog očuva od svake bolesti i zla.