Katedrala Mostar

PRESVETO TROJSTVO

 1. Sv. Mise i pobožnosti u Katedrali održavaju se po redovitom rasporedu.
 2. U četvrtak je zapovjedna svetkovina – Tijelovo. Raspored svetih Misa u Katedrali je kao nedjeljom. Nakon večernje sv. Mise u 18.00 sati bit će procesija oko Katedrale i blagoslov s Presvetim. Misa posvete ulja slavit će se na Tijelovo u 10.00 sati. Na ovu sv. Misu dužni su doći i ovogodišnji krizmanici naše župe jer će na njoj biti posvećeno sv. ulje kojim će biti krizmani. Krizmanici trebaju donijeti korizmene kasice Caritasa i ostaviti ih ispred oltara tijekom prinosa darova, kao svoj dar za najpotrebnije.
 3. U subotu je spomendan sv. Ante Padovanskog. Raspored sv. Misa je kao radnim danom.
 4. OBAVIJESTI ZA PRVOPRIČESNIKE:
  U utorak 9. lipnja će se održati završni vjeronauk za prvopričesnike prema dogovorenom rasporedu u popodnevnim terminima. Nakon vjeronauka bit će podjela prvopričesničkih haljina.
  U četvrtak 11. lipnja u 17.30 prvopričesnici trebaju doći na molitvu u katedralu. Sv. Misa za prvopričesnike i roditelje je u 1800 sati. Nakon mise je Tijelovska procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom oko katedrale. Neka prvopričesnici ponesu latice cvijeća koje će koristiti za vrijeme procesije. Nakon mise i procesije bit će kratka proba.
  U petak 12. lipnja u 17.30 je krunica koju predmole prvopričesnici. Sv. Misa za prvopričesnike i roditelje je u 18.00 sati. Nakon mise je generalna proba slavlja sv. Pričesti.
  Prva sv. Ispovijed prvopričesnika i ispovijed roditelja je u subotu 13. lipnja u 11.00 sati.
  Slavlje prve sv. Pričesti je u nedjelju 14. lipnja u 11.00 sati. Okupljanje prvopričesnika je u 10.30 u Kapelici ispod Katedrale
 5. Stigao je katolički tisak: Župni list, Glas koncila, Naša ognjišta, Crkva na kamenu i Katolički tjednik koji u novom broju donosi veliku reportažu i izviješće o životu u našoj župi. Tisak se može nabaviti na ulazu u Katedralu.
 6. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
  Hrvoje Šimunović, sin Ivana i Ruže r. Pavlović, i Ružica Vidačak, kći Ilije i Davorinke r. Vučić. Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje dužan je javiti u župni ured!
 7. Prošli tjedan preminula je: Dubravka Vasilina. Pomolimo se za pokoj njezine duše i sve naše pokojne…