Katedrala Mostar

XI. NEDJELJA KROZ GODINU

 1. Čestitamo slavlje prve sv. Ispovijedi i sv. Pričesti našim dragim prvopričesnicima, njihovim roditeljima, braći i sestrama. Hvala svima koji su pomogli oko organizacije slavlja: volonterima, zboru mladih, časnim sestrama. Slike i DVD od Pričesti možete podignuti za osam dana u Foto – studiju Anigo u ulici Stjepana Radića preko puta Đačkog doma. Pozivamo prvopričesnike na vjeronauk u četvrtak prema redovitom popodnevnom rasporedu i neka tada ponesu i vrate svoje prvopričesničke haljine i pojaseve. U iduće tri nedjelje svi prvopričesnici trebaju doći i sudjelovati na sv. Misi u 9.00 sati.
 2. Sv. Mise i pobožnosti u Katedrali održavaju se po redovitom rasporedu.
 3. U sljedeću nedjelju je blagoslov polja na groblju Šoinovac u 11.00 sati.
 4. U petak je svetkovina Srca Isusova. Raspored sv. Misa u katedrali je kao radnim danom. Svečana sv. Misa je u župi Potoci u 18.00 sati.
 5. Tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se od 26. do 28. lipnja 2020. s početkom u 19.00 sati. Sudjelo¬vanje je potrebno prijaviti osobno, telefonski ili e-mailom.
 6. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament svetog reda svećeništva žele primiti:
  Đakon don Mate Pehar, sin Borislava i Katice r. Turudić iz naše Katedralne župe.
  Đakon don Ante Jukić, sin Maria i Danice r. Budimir iz župe Bezgrešnog začeća BDM-Posušje.
  Ako netko zna za kakvu zapreku za njihovo svećeničko ređenje dužan je javiti u župni ured ili na Biskupski Ordinarijat Mostar!
 7. Stigao je katolički tisak: Glas koncila, Crkva na kamenu i Katolički tjednik koji u novom broju donosi veliku reportažu i izviješće o životu u našoj župi. Tisak se može nabaviti na ulazu u Katedralu.
 8. Prošli tjedan preminuli su: Jure Čule i Mira Šupljeglav. Pomolimo se za pokoj njihovig duša i sve naše pokojne…