Katedrala Mostar

XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU

 1. Sv. Mise i pobožnosti u Katedrali održavaju se po redovitom rasporedu.
 2. Večeras s početkom u 19.00 sati u novoizgrađenom Biskupijskom kulturnom centru – preko puta Katedrale, održat će se svečana Akademija prigodom završetka biskupske službe i predstavljanje nove knjige biskupa Ratka Perića – Pođite i propovijedajte.
 3. Sutra na dan 40. obljetnice posvete mostarske katedrale, za vrijeme svečane sv. Mise u 11.00 sati biti izvršena predaja biskupske službe i ustoličenje našega novoga biskupa, mons. Petra Palića. Sv. misa služit će se ispred katedrale. Pozivamo i vas vjernike na sudjelovanje. Zahvalimo se Bogu za sve dobro koje je u našim biskupijama učinio po djelovanju biskupa Ratka, uputimo svoje molitve za blagoslovljen hod Crkve u Hercegovini pod vodstvom novoga biskupa Petra. Na našem parkingu sutra neće biti moguće parkirati vozila.
 4. Ispovijed školske djece u katedrali je u subotu 19. rujna s početkom u 10.00 sati. U sljedeću nedjelju za vrijeme sv. mise u 900 sati bit će blagoslov djece i školskih torba. O početku župnog vjeronauka bit ćete naknadno obaviješteni.
 5. Obavijest o duhovnoj pripravi prigodom proslave blagdana sv. Mateja na Rudniku možete pročitati na plakatu ispred katedrale.
 6. Stigao je katolički tisak: Župni list i Glas koncila. Tisak se može nabaviti na stoliću na izlazu iz Katedrale.
 7. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
  Robert Karlović, sin Zorana i Ruže r. Jurić, i Božana Krezo, kći Pere i Rastislave r. Šimović.
  Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje dužan je javiti u župni ured!