Katedrala Mostar

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 1. Raspored sv. Misa u Katedrali do Božića je: od ponedjeljka do subote – zornica u 6.00 i večernja sv. Misa u 18.00 sati. Sve jutarnje zaprimljene sv. Mise, planirane u 7.00 i 7.30 do Božića služit će se obje za vrijeme zornice u 6.00. Raspored sv. Misa nedjeljom ostaje nepromijenjen. Župni ured radi danas nakon misa a kroz idući tjedan: nakon zornice i u uobičajeno radno vrijeme. Župni vjeronauk neće se održavati do početka novog polugodišta. Prigoda za sv. Ispovijed vjernika bit će svakog dana tijekom došašća prije sv. Misa. Nemojte čekati posljednje dane za ispovijed jer neće biti organizirana velika ispovijed uoči Božića.
 2. Naše stare i bolesne župljane uoči Božića posjetit ćemo samo na osobni poziv ili zahtjev obitelji.
 3. Odlukom biskupa Petra Palića, don Josip Radoš imenovan je župnim vikarom u našoj župi.
 4. Danas nakon sv. misa naši volonteri će vam ponuditi neposijanu Božićnu pšenicu. Možete ostaviti dobrovoljni prilog za siromašne. Danas je sv. Nikola pred oltarom ostavio slatkiše za svu našu djecu. Djeco dođite i poslužite se.
 5. U utorak je svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Raspored sv. misa u Katedrali je: zornica u 6.00 i večernja sv. misa u 18.00 sati.
 6. Sljedeći tjedan u srijedu, petak i subotu su kvatre.
 7. U sljedeću nedjelju je Nedjelja Caritasa. Cjelokupna milostinja ide za potrebe i projekte našeg Biskupijskog Caritasa Mostar.
 8. Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi. Mogu se kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu.
 9. U župnom uredu se mogu nabaviti kalendari za iduću godinu i žute svijeće.
 10. Stigao je vjerski tisak: Župni list, Radosna vijest i Naša ognjišta.
 11. Prošli tjedan preminuli su: Miljenko Vidović, Vida Lasić i Danica Mustapić. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…