Katedrala Mostar

Nagradni izlet

Pri našoj katedralnoj župi djeluje četrdeset ministranata i šezdesetak pjevača dječjeg zbora. Pravo je to obogaćenje za naša Misna slavlja. Lijepo je vidjeti sve te razdragane dolaske na ministrantske susrete, probe pjevanja, kao i njihove nastupe. Sve prepuno dječjeg žara i ljubavi. Ljubav rađa ljubavlju. Zato smo odlučili nakon Uskrsa jedne i druge nagraditi jednim izletom u prirodu.
Odlučili smo da to bude Rakitno i obližnje Blidinje. Polazak ispred katedrale, utorak 19. travnja 2022.godine u 8 sati. Vožnja autobusom ispunjena molitvom, razgovorom, druženjem i pojedinačnim nastupom naših pjevačkih talenata.
U Rakitnu nas dočekuje mladi, poletni i gostoljubivi župnik don Mate Pehar, naš katedralni župljanin. Don Mate je uz pomoć svojih župljana obilno okrijepio našu družinu. Nakon par sati boravka u Rakitnu, uputili smo se do Masne luke. Posjetili crkvu pomolili se i zahvalili Bogu na tolikim Njegovim darovima. Ne samo da su djeca bila ispunjena radošću djetinjstva, nego su i sestra Matea, don Dragan i don Josip na trenutak oživjeli odavno već izgubljeno djetinjstvo.