Katedrala Mostar

Korizmena duhovna obnova OFS-a Hercegovine u katedrali

Franjevački svjetovni red Hercegovine održao je svoju redovitu duhovnu obnovu na početku Korizme u Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru. Duhovnu obnovu pod geslom: „Čisto srce stvori mi Bože“ organiziralo je Područno vijeće OFS-a Hercegovina, na čelu sa duhovnim asistentom fra Josipom Vlašićem i područnom ministrom Marijanom Barbarić.
Program je započeo u subotu, 25. veljače 2023. u 16:00 sati s pozdravima organizatora i domaćina. Duhovni nagovor imao je katedralni župnik don Josip Galić. Don Josip je na samom početku uputio pozdrave svim trećarima kao i duhovnom vodstvu Trećeg reda, te predstavio župu Katedrala Marije Majke Crkve.
U nastavku don Josip je članovima Franjevačkog svjetovnog reda održao prigodan duhovni nagovor. Na kraju svog nagovora ispričao je jednu poučnu priču, te poželio svim članovima Trećeg reda da se na njima vidi njihova duhovnost i nasljedovanje Krista Gospodina po uzoru svetoga Franje.
Nakon duhovnog nagovora slijedila je prigoda za svetu ispovijed, zatim krunica pa sveta misa koju je prevodio biskup Petar Palić.
Biskup je na početku misnog slavlja pozdravio svu nazočnu braću i sestre, pripadnike Trećeg svjetovnog reda, nazočne svećenike te svu okupljenu zajednicu vjernika. Zaželio je dobrodošlicu u Katedralu kao majku koja nas sve ujedinjuje. S biskupom Petrom je u koncelebraciji bilo još šest svećenika, duhovnih asistenata Franjevačkog svjetovnog reda. Nakon svete mise uslijedio je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.
Prije samog kraja područna ministra Franjevačkog svjetovnog reda biskupu je u ime OFS-a Hercegovina darovala Pravilo i Statut OFS-a, te knjigu Trećari – dar neba, autora fra Dane Karačića. Uslijedilo je bratsko druženje u velikoj dvorani iza katedrale uz prigodnu zakusku i čašicu razgovora.

Gle kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti!” (Ps 133)