Katedrala Mostar

Krizma u katedrali

Na Pedesetnicu, kada ujedno slavimo i rođendan Crkve, u našoj katedrali Marije Majke Crkve, biskup msgr. Petar Palić podijelio je sakrament svete Potvrde devedesetdvoje krizmanika.
Na samome početku misnog slavlja, u ime svih krizmanika, uvodnu riječ i zahvalu svim okupljenim uputio je krizmanik Luka Barbarić, a prigodan dar biskupu uručila je krizmanica Lucija Andačić.
Prije podjele sakramenta, biskup Palić se u homiliji na osobit način obratio krizmanicima, kumovima, roditeljima i svim drugim okupljenim vjernicima. Istaknuo je kako su krizmanici nada Crkve, posebno pozvani da, od dana podjele sakramenta svete Potvrde, nastave hoditi svoj život u vjeri, obogaćeni darovima Duha Svetoga.
„Zahvaljujući Duhu Svetome povezani smo nutarnjim životom i ljubavlju Božjom. I zahvaljujući djelovanju Duha Svetoga, on se danas ulijeva u vaša srca, dragi krizmanici, kao što se nekad ulio u srca svih nas, braćo i sestre, koji smo nekad potvrđeni.“, istaknuo je biskup.
Želeći što jasnije približiti darove Duha Svetoga krizmanicima, biskup Palić se poslužio metaforom, prikazavši sakrament Svete Potvrde kao određenu „besplatnu WiFi mrežu“ koja povezuje i ujedinjuje Crkvu.
Nakon homilije uslijedio je čin podjele sakramenta svete Potvrde, koji je posebno svečanim učinilo i slavlje zbora mladih „Benedikt“, iz Župe sv. Mateja u Mostaru.
Na samome kraju svetog Misnog slavlja, župnik don Josip Galić se zahvalio ocu biskupu i svim krizmanicima, kumovima i njihovim obiteljima čestitao na primljenom sakramentu, pozivajući ih da zajedno ostanu ustrajni na putu vjere. Biskup Palić je također uputio iskrenu čestitku krizmanicima i kumovima, udijelivši im Božji blagoslov.
U ime svog katedralnog osoblja, a posebice u ime don Branimira Bevande koji je pripremao naše krizmanike za primanje sakramenta svete Potvrde, još jednom čestitamo svim krizmanicima, njihovim kumovima i roditeljima na Crkvenom punoljetstvu.
Želimo vam obilje Božjeg blagoslova, milosti i ustrajnosti na vašem putu vjere.