Katedrala Mostar

XXX. Nedjelja kroz godinu

1.    U petak je zapovjedna svetkovina Svih Svetih. Raspored Sv. Misa je kao nedjeljom, a na groblju Masline Sveta Misa je u 1100. Na Dušni Dan su Svete Mise kao i radnim danom a na groblju Šoinovac  Sv. Misa je u 1100. Raspored sv. Misa po ostalim grobljima u Mostaru možete pronaći na oglasnoj ploči, župnom listu i Internet stranici katedrale – klikni za link.

2.    U župnom uredu mogu se nabaviti svijeće – lampinjoni za posjet grobljima.

3.    Od 1.-8. studenog može se dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti samo za naše pokojne i duše u čistilištu, ako se pohodi groblje i pomoli za pokojne. Također se može dobiti potpuni oprost za pokojne na svetkovinu Svih Svetih ako se pohodi crkva uz običajne molitve: Vjerovanje, Molitva na nakanu sv. Oca pape: Oče naš, ispovijed i pričest.

4.    Zbog Svetkovine Svih Svetih i Dušnog dana u petak neće biti župnog vjeronauka, a u subotu nema redovitih sastanaka ministranata, volontera i probe zbora

5.    Naši volonteri držati će instrukcije iz engleskog, njemačkog, fizike i matematike za sve one kojima je to potrebno. Termini će biti određeni u dogovoru s njima.

6.    U ovom tjednu su prvi petak, subota i nedjelja

7.    Tečaj priprave za sakramentalni brak, održat će se u petak, subotu i nedjelju (8. –  10. studenoga) u katedralnoj dvorani s početkom u 1900 sati.

8.    Sve župne obavijesti i novi broj župnog lista možete pogledati na našoj web- stranici.

9.    Stigao je vjerski tisak: Glas Koncila

10.    U ime Božje i po zakonu Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Bojan Skaramuca, sin Bože i Dominike r. Lasić, i Gabrijela Rogić, kći Ivana i Nevenke r. Groznica.Gospodin blagoslovio njihovu ženidbu

11.    Prošli tjedan je preminula naša župljanka: Kata Anić. Za pokoj njezine duše i sve naše pokojne izmolimo…

12.     Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…