Katedrala Mostar

V. KORIZMENA NEDJELJA

1.    Od ovoga tjedna, završavamo sa župnim vjeronaukom prije Uskrsnih blagdana. O ponovnom početku biti ćete obaviješteni nakon Uskrsa.

2.    Idući tjedan je posvećen molitvi protiv psovke.

3.    U utorak je uskrsna ispovijed starih i bolesnih župljana. Molimo vas da prijavite one bolesnike kod kojih do sada nismo dolazili kako bi i njih mogli pohoditi.

4.    U utorak u 17:30 je Pobožnost 13. utoraka na čast sv. Ante. Na večernjoj sv. misi pokupit ćemo milostinju za najpotrebnije.

5.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17:00  a u petak je pobožnost križnog puta u 17:30.

6.    U subotu je Uskrsna ispovijed školske djece u 11:00 sati. Cjeloviti raspored ispovijedi u svim mostarskim župama možete pročitati na oglasnoj ploči i web – stranici. Molimo vas držite se rasporeda u dane kada je određena ispovijed u pojedinoj župi jer će za sv. ispovijed biti više svećenika na raspolaganju. U dane kada je ispovijed u drugim župama nema ispovijedanja za vrijeme večernje sv. Mise u katedrali.

7.    U iduću nedjelju je Cvjetnica. Na svim sv. Misama, ponudit ćemo vam maslinove grančice te ih blagosloviti. Za grančice će biti zaduženi jedino naši volonteri Caritasa koji će se nalaziti na Glavnom ulazu u katedralu, te ispred Kripte sv. Josipa. Moći ćete ostaviti svoj dobrovoljni prilog za kupnju hrane za najpotrebnije. Svi ostali prodavači koji budu prodavali maslinove grančice izvan crkvenog dvorišta nemaju dopuštenje za to od ovog župnog ureda. Na Cvjetnicu neće biti sv. Mise u 11:00 sati jer će na sv. Misi u 10:00 sati biti svečana procesija, s blagoslovom grančica i pjevanjem Muke Isusove. Sv. Misu i procesiju će predvoditi biskup Ratko Perić

8.    Stigao je katolički tisak: Crkva na Kamenu, Glas koncila, Naša ognjišta i Radosna vijest.

9.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…