Katedrala Mostar

II. KORIZMENA NEDJELJA

1.    Dragi vjernici, upozoravamo vas da pripazite na svoje osobne stvari: torbe, novčanike, dokumente u vrijeme sv. Mise, a na poseban način tijekom trajanja sv. Pričesti. Nemojte ostavljati ni trenutka stvari bez vlastitog nadzora jer su se u posljednjih nekoliko mjeseci dogodile krađe osobnih stvari vjernika i u crkvi i u župnom uredu. Preporučujemo svakako da na sv. misu ne nosite vrijedne stvari u novčaniku.

2.    Još jedno važno upozorenje, svima onima koji primaju sv. Pričest na ruku. Treba se pričestiti odmah pred svećenikom i ne daj Bože nositi pričest do klupe ili izvan Crkve. To bi bila najveća zloupotreba Euharistije i najveći grijeh koji vjernik može počiniti.

3.    Biblijsko-molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 1930.

4.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 1700.

5.    U četvrtak u 1900 sati u Velikoj katedralnoj dvorani održava se Korizmena tribina za mlade. Tema susreta je: „Caritas je srce koje vidi“ a predavač je Ante Bender, ravnatelj Caritasovog Centra „Betanija“ u Čapljini. Pozivamo sve da nakon večernje mise u četvrtak ostanu na predavanju, a na poseban način naše volontere Caritasa i mlade, kako bi mogli upoznati na koji način svatko od nas može djelotvornom ljubavlju pomoći ljudima u potrebi a na posebno onim osobama i projektima o kojima brine naš Biskupijski Caritas. Pomoći drugome smisao je našeg korizmenog odricanja.

6.    U petak je pobožnost križnog puta u 1730.

7.    Sljedeći tjedan su prvi petak i subota u mjesecu.

8.    Tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se u našoj župi sljedeći tjedan: od 6. do 8. ožujka. s početkom u 1900 sati u Velikoj katedralnoj dvorani. Sudjelovanje je potrebno prijaviti.

9.    Ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete u subotu po ustaljenom rasporedu.

10.    Stigao je katolički tisak: Župni list i Glas koncila.

11.    U prošlom tjednu je preminuo: Marko Mikulić. Za pokoj njegove duše i sve naše pokojne izmolimo…

12.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…