Katedrala Mostar

V. KORIZMENA NEDJELJA

1.    Od ovoga tjedna neće biti redovitog župnog vjeronauka, osim za krizmanike. O ponovnom početku biti ćete obaviješteni nakon Uskrsa.

2.    Idući tjedan je posvećen molitvi protiv psovke.

3.    U utorak je uskrsna ispovijed starih i bolesnih župljana. Molimo vas da prijavite one bolesnike kod kojih do sada nismo dolazili kako bi i njih mogli pohoditi.

4.    U utorak u 17.30 je Pobožnost 13. utoraka na čast sv. Ante. Biblijsko-molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 19.30.

5.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 1700  a u petak je pobožnost križnog puta u 17.30.

6.    U četvrtak u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani održava se Korizmena tribina i priprema za sv. Ispovijed za mlade. Tema susreta je: „Sveta ispovijed – susret Boga i čovjeka“ a predavač je don Mladen Šutalo, studentski duhovnik.

7.    U petak, 27. ožujka 2015. u 20.00  sati u velikoj dvorani Kosače u Mostaru bit će prikazan film “Uzdol 41” u spomen na 41 žrtvu zločina počinjenog 14. rujna 1993. godine, na Uzdolu. O filmu će govoriti biskup Ratko Perić, gvardijan fra Iko Skoko, don Miljenko Džalto te redatelj filma Marko Raguž. Vjernicima koji su zainteresirani za odlazak mogu pridignuti besplatne karte u župnom uredu.

8.    U subotu je Uskrsna ispovijed školske djece u 11.00 sati. Cjeloviti raspored ispovijedi u svim mostarskim župama možete pročitati na oglasnoj ploči i web – stranici. Molimo vas držite se rasporeda u dane kada je određena ispovijed u pojedinoj župi jer će biti više svećenika na raspolaganju. U dane kada je ispovijed u drugim župama nema ispovijedanja za vrijeme večernje sv. Mise u katedrali.

9.    U iduću nedjelju je Cvjetnica. Na svim sv. Misama, ponudit ćemo vam maslinove grančice te ih blagosloviti. Za grančice će biti zaduženi jedino naši volonteri Caritasa koji će se nalaziti na Glavnom ulazu u katedralu, te ispred Kripte sv. Josipa. Moći ćete ostaviti svoj dobrovoljni prilog za kupnju hrane za najpotrebnije. Svi ostali prodavači koji budu prodavali maslinove grančice izvan crkvenog dvorišta nemaju dopuštenje za to od ovog župnog ureda. Na Cvjetnicu neće biti sv. Mise u 11.00 sati jer će na sv. Misi u 10.00 sati biti svečana procesija, s blagoslovom grančica i pjevanjem Muke Isusove koju predvodi biskup Ratko.

10.    Stigao je katolički tisak: Glas koncila

11.    Prošli tjedan su preminuli naši župljani Mira Kvesić, Ljubica Cvitković i Viktorija Vuković. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…