Katedrala Mostar

III. USKRSNA NEDJELJA

1.    Pozivamo sve vjernike naše župe koji žele ići 6. lipnja u Sarajevo na susret i sv. Misu s papom Franjom da se čim prije, po mogućnosti do iduće nedjelje prijave u župni ured, kako bi mogli napraviti popise hodočasnika i organizirati autobuse. Žurna prijave je potrebna jer i mi moramo na vrijeme prijaviti broj hodočasnika organizatorima u Sarajevu. Poziv biskupa Ratka Perića na ovo hodočašće možete pročitati na oglasnoj ploči i internet stranici župe.

2.    Naša župa organizira hodočašće Kraljici Mira u Hrasno, u nedjelju 10. svibnja. Potrebno se prijaviti u župni ured.

3.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 17.30 i susret Biblijsko-molitvene zajednice u 19.30.

4.    U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje u 17.00.

5.    U subotu ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete po redovitom rasporedu.

6.    U subotu 25. travnja s početkom u 18.00 sati, u Mostarskoj katedrali, križevački grkokatolički biskup mons. Nikola Kekić služit će liturgiju sv. Ivana Zlatoustog uz sudjelovanje Ćirilo-Metodskog zbora iz župe sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba. Dođimo u što većem broju, sudjelujmo na ovoj misi i upoznajmo na taj način liturgijski tradiciju katolika i kršćana Istoka.

7.    U subotu je sv. Marko, evanđelist, patron župe u Cimu i krizma u 18.00 sati u crkvi Dobrog Pastira.

8.    U sljedeću nedjelju u 11.00 sati, biti će blagoslov polja na groblju Masline, a blagoslov polja na groblju Šoinovac je u nedjelju 10. svibnja u 1100 sati. Ostala groblja možete pročitati na oglasnoj ploči.

9.    Od 8. do 10. svibnja u 19.00 sati održava se u našoj župi tečaj priprave za sakramentalni brak. Sudjelovanje je potrebno prijaviti osobno, telefonski ili e-mailom.

10.    Stigao je katolički tisak: Glas Koncila i Radosna vijest.

11.    Prošli tjedan su preminuli naši župljani: Marinko Kraljević i Tomislav Klarić. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

12.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…