Katedrala Mostar

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    Mnogi župljani su nas posljednjih godina pitali: Zašto u našoj župi nema blagoslova obitelji? Glavni razlog bilo je ratno i poratno stanje i situacija da su mnogi boravili u tuđim stanovima. Od ove godine i mi započinjemo s blagoslovom i pohodima obiteljima na području župe Katedrala. Svi oni koji žele da ih svećenik pohodi, mogu na izlasku iz crkve pridignuti prijavnicu za blagoslov te je popuniti i dostaviti u župni ured do 20. prosinca, kako bi na vrijeme mogli napraviti rasporede.
2.    Danas nakon sv. Misa naši volonteri caritasa će prodavati neposijanu božićnu pšenicu za potrebe župnog Caritasa i pomoć najpotrebnijima u župi.
3.    U utorak je svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, osim sv. Mise zornice, raspored sv. Misa je kao radnim danom: 700, 730 i 1800 sati.
4.    U utorak u 1930 je redoviti susret biblijsko-molitvene zajednice, a četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 1700 sati.
5.    U srijedu 9. prosinca je ispovijed starih i bolesnih osoba. Mi imamo prijašnji popis, ali ako netko od bolesnika ima da nije prijavljen, javite nam u župni ured.
6.    Sljedeći tjedan u srijedu, petak i subotu su kvatre.
7.    U subotu su redoviti susreti ministranata, pjevača i volontera.
8.    Sljedeća nedjelja je Nedjelja Caritasa. Naši će naši volonteri nakon svih Sv. misa prodavati kolače, a vi možete dati svoj dobrovoljni prilog za potrebne u župi. Stoga molimo sve vas domaćice koje možete napraviti kolače da ih tijekom dana u subotu 12. prosinca od 900 do 1700 donesete i predate našim volonterima, u prostorije Pastoralnog Centra-ispod Katedrale, ulaz od Radobolje. Unaprijed vam zahvaljujemo.
9.    Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi i poziva sve vjernike na sudjelovanje. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu. Naš Župni Caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom Caritasu.
10.    U župnom uredu se mogu nabaviti kalendari za iduću godinu.
11.    U ime Božje i po zakonu Svete Majke Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Toni Šimunović, sin Marinka i Vesne r. Macan; i Tea Kolovrat, kći Branislava i Jadranke r. Grgić.
Ako netko zna za kakvu zapreku dužan je javiti u župni ured.
12.     Stigao je vjerski tisak: Crkva na Kamenu koja je od ovog broja bogatija za novih osam stranica i Glas Koncila.
13.      Prošli tjedan su preminuli naši župljani: Miroslav Vasilj i Vladimir Galić. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…
14.     Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…