Katedrala Mostar

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    Danas je Nedjelja Caritasa i nedjelja Radosti – budući da želimo pomoći siromašnoj braći i sestrama. Naši će volonteri prodavati kolače nakon svetih Misa a vi darujete za to onoliko koliko možete. Za te novce, uz one koje smo prikupljali kroz cijelo Došašće, napraviti ćemo Pakete ljubavi.

2.    Oni koji se žele prijaviti za božićni blagoslov obitelji a žive na području župe katedrala, mogu to učiniti još ovaj tjedan. Prijavnice se nalaze na izlazu iz katedrale ili u župnom uredu. Popunjene prijavnice dostavite za vrijeme radnog vremena u župni ured ili svećeniku u sakristiju nakon svetih misa. Opširnije o blagoslovu može se pročitati u Župnom listu.

3.    U utorak tijekom večernje sv. Mise, mostarski izviđači će u našu Katedralu donijeti Betlehemsko svjetlo, upaljeno na mjestu Isusova rođenja.

4.    U utorak u 19.30 je redoviti susret biblijsko-molitvene zajednice, a četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

5.    Božićna ispovijed djece biti će u subotu 19. prosinca u 11.00 sati. Ostale rasporede možete pročitati na oglasnoj ploči, Župnom listu i Internet stranici župe. Ispovjedite se ovih dana na vrijeme da se izbjegnu gužve posljednjih dana. Nećemo ispovijedati na Badnju večer ni na Božić.

6.    U subotu neće biti susreta ministranata, kao ni probe zbora.

7.    U sljedeću nedjelju nakon večernje sv. Mise ispred katedrale bit će organizirano druženje uz kuhano vino. Naš zbor mladih će održati kratki koncert.

8.    Stigao je vjerski tisak: Župni list, Glas koncila, Crkva na kamenu i Naša ognjišta.

9.    U župnom uredu možete nabaviti kalendare za iduću godinu i božićne svijeće.

10.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…