Katedrala Mostar

V. KORIZMENA NEDJELJA

1.    Večeras u 19.00 sati u velikoj katedralnoj dvorani TROPLET i Nadbiskupsko sjemenište iz Travnika organiziraju predstavljanje dokumentarnog filma “Barbarićev Travnik” koji govori o povijesti sjemeništa, poznatim osobama koje su se školovale u njemu, a posvećen je i časnom slugi Božjem Petru Barbariću.
2.    Od ovoga tjedna neće biti redovitog župnog vjeronauka. Ponovni početak je u ponedjeljak nakon Malog Uskrsa.
3.    Idući tjedan je posvećen molitvi protiv psovke.
4.    Sutra (ponedjeljak) je uskrsna ispovijed starih i bolesnih župljana. Molimo vas da prijavite one bolesnike kod kojih do sada nismo dolazili.
5.    U utorak u 17.30 je Pobožnost 13. utoraka na čast sv. Ante. Biblijsko-molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 19.30.
6.    U srijedu u 17.30 započinje trodnevnica na čast sv. Josipa, zaručnika BDM.
7.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00  a u petak je pobožnost križnog puta u 17.30.
8.    U subotu je Svetkovina sv. Josipa, zaštitnika mostarsko duvanjske biskupije. Raspored sv. Misa u katedrali je u: 7.00, 8.00, 11.00 i 18.00 sati. Svečanu sv. misu u 1100 sati predvodi biskup Ratko, prigodom hodočašća hercegovačkih župa u katedralu. Od 9.00 sati bit će prigoda za sv. Ispovijed pa do početka svečane mise.
9.    Cjeloviti raspored ispovijedi u mostarskim župama možete pročitati na oglasnoj ploči i Župnom listu. Molimo vas držite se rasporeda u dane kada je određena ispovijed u pojedinoj župi jer će biti više svećenika na raspolaganju. U dane kada je ispovijed u drugim župama nema ispovijedanja za vrijeme večernje sv. Mise u katedrali.
10.    U iduću nedjelju je Cvjetnica. Na svim sv. Misama, ponudit ćemo vam maslinove grančice te ih blagosloviti. Za grančice će biti zaduženi jedino naši volonteri Caritasa koji će se nalaziti na Glavnom ulazu u katedralu, te ispred Kripte sv. Josipa. Moći ćete ostaviti svoj dobrovoljni prilog za kupnju hrane za najpotrebnije. Svi ostali prodavači koji budu prodavali maslinove grančice izvan crkvenog dvorišta nemaju dopuštenje za to od ovog župnog ureda. Na Cvjetnicu neće biti sv. Mise u 11.00 sati jer će na sv. Misi u 10.00 sati biti svečana procesija, s blagoslovom grančica i pjevanjem Muke Isusove koju predvodi biskup Ratko.
11.    Stigao je tisak: Župni list, Glas koncila, Crkva na Kamenu i Radosna Vijest.
12.    Prošli tjedan preminuo je: Mirko Pažin. Za pokoj njegove duše i sve naše pokojne izmolimo…