Katedrala Mostar

XXIV. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    Odlukom biskupa Ratka Perića don Ilija Petković, ovogodišnji mladomisnik imenovan je na službu župnog vikara u našoj katedralnoj župi.  Don Iliji želimo srdačnu dobrodošlicu, Božji blagoslov i uspjeh u pastoralnom radu.

2.    U našoj župi od 13. do 20. studenog 2016. god. održat će se “Pučke misije” odnosno Duhovna obnova za sve župljane. Voditelji će biti dvojica svećenika salezijanaca iz Zagreba: don Damir Stojić i don Mihovil Kurkut. Opširan program i raspored slavlja i predavanja bit će objavljen u sljedećim brojevima Župnog lista.

3.    U srijedu na svetkovinu Uzvišenja Svetog Križa, naša katedrala slavi 36. obljetnicu svoje posvete. Istoga dana biskup Ratko Perić slavi 24. obljetnicu svoga biskupskog ređenja. Raspored sv. Misa je kao radnim danom, a svečanu sv. Misu u 18.00 sati predvodi biskup Ratko Perić. Dođimo svi na ovu večernju misu i proslavimo zajedno ove dvije obljetnice.

4.    U četvrtak će u našoj katedrali biti organizirano cjelodnevno Euharistijsko klanjanje od 8.00 do 18.00 sati a nakana je molitva za sve naše učenike i studente.

5.    U sljedeću nedjelju, 18. rujna pod misom u 9.00 sati bit će blagoslov djece i školskih torba i zaziv Duha Svetoga za početak školske godine. Draga djeco dođite na ovu svetu misu i ponesite svoje torbe da Božji blagoslov bude s vama i u ovoj školskoj godini. Župni vjeronauk započinje u ponedjeljak 19 rujna. Raspored ćemo objaviti u sljedećem broju Župnog lista i na sv. Misama sljedeće nedjelje.

6.    Stigao je katolički tisak: Župni list, Glas koncila, Naša ognjišta i Radosna vijest.

7.    U ime Božje i po zakonu Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Davor Marijanović, sin Mile i Ljubice r. Jovanović, i Miljana Pehar, kći Davorina i Ljilje r. Čović
– Ivan Zovko, sin Bože i Zore r. Vladić; i Anđela Krešić, kći Željka i Tatjane r. Šakota.
– Renato Alilović, sin Mire i Željke r. Knezović; i Ivana Rajič, kći Marinka i Sanje r. Barbarić.
– Robert Božić, sin Bosiljka i Ružice r. Bojčić; i Andrea Planinić, kći Dragana i Jelke r. Jurilj.
– Robert Martinović, sin Tomislava i Stanislave r. Prskalo; i Josipa Šoljić, kći Ivana i Marije r. Luburić.
Ako netko zna za kakvu zapreku za ova vjenčanja dužan je javiti u župni ured