Katedrala Mostar

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1. Danas nakon svih sv. misa naši volonteri će prodavati neposijanu Božićnu pšenicu. Možete ostaviti dobrovoljni prilog za siromašne.

2. Završili smo s župnim vjeronaukom i ministrantskim susretima za ovo polugodište. Nastavljamo ponovno sredinom siječnja 2018. o čemu ćete biti obaviješteni.

3. I ove godine nakon Božića imat ćemo blagoslov i pohod obiteljima na području župe Katedrala. Svi oni koji su se prijavili prošlih godina bit će posjećeni. Ako se netko novi želi prijaviti, može pridignuti prijavnicu za blagoslov u župnom uredu te je popuniti i dostaviti do 20. prosinca. Do sada se prijavilo 1.033 obitelji s područja župe.

4. Sutra navečer u 18.00 sati slavit će se sv. Misa zadušnica za pokojnog generala Praljka.

5. U utorak u 19.30 je susret biblijsko-molitvene zajednice.

6. U četvrtak će u našoj katedrali biti organizirano višesatno Euharistijsko klanjanje od 12.00 do 18.00 sati. Molimo za sve nas da budemo spremni činiti djela ljubavi.

7. Sljedeći tjedan u srijedu, petak i subotu su kvatre.

8. U subotu je ispovijed školske djece u Katedrali u 11.00 sati.

9. Sljedeća nedjelja je Nedjelja Caritasa. Tijekom sv. Mise u 11.00 pjevat će djeca iz „Dječjeg vrtića sv. Josip“.

10. Sljedeće nedjelje naši će naši volonteri nakon svih Sv. misa prodavati kolače. Stoga molimo sve vas domaćice koje možete napraviti kolače da ih tijekom dana u subotu 10. prosinca od 9.00 do 17.00 donesete i predate našim volonterima, u prostorije Pastoralnog Centra-ispod Katedrale, ulaz od Radobolje. Unaprijed vam zahvaljujemo.

11. Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi. Mogu se kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu

12. U župnom uredu se mogu nabaviti kalendari za iduću godinu i žute svijeće.

13. Stigao je vjerski tisak: Župni list, Crkva na Kamenu, Glas koncila i Radosna Vijest.

14. Prošli tjedan preminuo je Zlatko Buljan. Pomolimo se za pokoj njegove duše…