Katedrala Mostar

III. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1. Danas je Nedjelja Caritasa i Nedjelja Radosti – budući da želimo pomoći siromašnoj braći i sestrama. Naši će volonteri ponuditi vam kolače nakon svetih Misa. Za te novce, uz one koje smo prikupljali kroz cijelo Došašće, napraviti ćemo Pakete ljubavi.

2. U utorak navečer slavit ćemo sv. Misu za poginule studente Mostarskog sveučilišta koji su tragično stradali prije dvije godine u prometnoj nesreći. Istu večer Odred izviđača Radobolja donosi Betlehemsko svjetlo u Katedralu.

3. Božićna ispovijed u našoj župi je u srijedu 20. prosinca. Termini su u 9.00, 15.00 i 19.00 sati. U dane kada su ispovijedi u drugim župama u Mostaru, nema ispovijedi za vrijeme večernje sv. Mise u katedrali. Ispovjedite se ovih dana na vrijeme da se izbjegnu gužve posljednjih dana. Nećemo ispovijedati na Badnju večer ni na Božić.

4. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

5. U subotu je posljednja zornica u ovom došašću.

6. U Nedjelju je Badnji dan. Svete mise su samo kroz jutro. Nema večernje sv. Mise iako je nedjelja. Misa polnoćka koju prenosi izravno NAŠA TV započinje u 24.00.

7. Misu polnoćku i na Božić u 11.00 predvodi biskup Ratko. Pola sata prije polnoćke Zbor Marija održat će Božićni koncert. Na Božić nakon sv. Mise u 11.00 je tradicionalno čestitanje biskupu i božićni prijem u župnoj dvorani na koji ste pozvani svi. Svete mise na Božić su kao i nedjeljom.

8. U župnom uredu možete nabaviti nove kalendare za iduću godinu, te žute svijeće.

9. Stigao je tisak: Glas koncila, Radosna vijest, Naša ognjišta i Crkva na kamenu.

10. Prošli tjedan su preminuli su: Jozo Vidačak i Marija Lidija Sosa. Pomolimo se za pokoj njihovih duša…