Katedrala Mostar

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1. Danas je Badnji dan. Večeras nema redovite večernje sv. Mise u 18.00 sati.

2. Sutra je Božić. Svete mise su kao nedjeljom. Misu polnoćku i u 11.00 sati predvodi biskup Ratko. Pola sata prije polnoćke Katedralni zbor „Marija“ održat će kratki Božićni koncert. Na Božić nakon sv. Mise u 11.00 je tradicionalno čestitanje biskupu i božićni prijem u župnoj dvorani na koji ste pozvani svi.

3. U utorak je blagdan sv. Stjepana. Svete Mise su kao i nedjeljom.

4. U srijedu je sv. Ivan, zaštitnik župe Centar II – Zalik. Glavna misa u župi sv. Ivana je u 18.00 sati. Raspored sv. Misa u katedrali je kao radnim danom. Na blagdan sv. Ivana u Katedrali će nakon večernje sv. Mise s početkom u 19.00 sati biti održan Božićni koncert Simfonijskog orkestra Mostar, Katedralnog zbora „Marija“ i solista. Svi ste pozvani i dobro došli.

5. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

6. U četvrtak je blagdan Nevine dječice. Na večernjoj sv. misi u 18.00 sati željeli bismo blagosloviti svu našu malu djecu. Pozivamo roditelje da povedu djecu na misu i blagoslov.

7. U nedjelju je posljednji dan ove 2017. godine. U 18.00 sati slavit ćemo sv. Misu Zahvalnicu za sva dobročinstva koja smo do Boga primili u protekloj godini.

8. U ime onih koje ste darovali paketom ljubav iskrena i velika hvala. Hvala svim dobročiniteljima. Hvala našim volonterima koji su sudjelovali u Caritasovim akcijama prošlih nedjelja kao i pri podjeli paketa ovih dana.

9. Cjeloviti raspored Božićnog blagoslova obitelji po datumima i ulicama možete pročitati u Župnom listu, na Oglasnim pločama i Internet stranici župe. Evo rasporeda za sljedeći tjedan:
-Srijeda, 27.12.2017. (Ljube Brešana, Karla Batka, Put za Široki Brijeg, Biskupa Barišića, IV. Bojne)
-Četvrtak, 28.12.2017. (Vukodolska, Don Ivana Musića, Ekrema Ćurića, Hajduka Andrije Šimića, Fra Lea Petrovića-parni brojevi, Kraljice Jelene)
-Petak, 29.12.2017. (V. Ulica, Ivana Milićevića, Ivana Mažuranića, Augusta Šenoe, Ivana Zelenike, I. Ulica, X. Ulica)
-Subota, 30.12.2017. (Fra Didaka Buntića, Nadbiskupa Čule, Stara Ilićka, Šetalište Bare, Kraljice Katarine, Bariše Smoljana)

10. Stigao je vjerski tisak: Župni list, Glas koncila

11. U župnom uredu možete nabaviti kalendare i žute svijeće.

12. Prošli tjedan preminuo je: Vlado Lasić. Pomolimo se za pokoj njegove duše…