Katedrala Mostar

XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

1. Župni vjeronauk održava se po redovitom rasporedu.

2. U prošlotjednoj akciji prikupljanja pomoći za liječenje djevojčice Ane Rite Puljić skupili smo 9.355 KM. Iskreno zahvaljujemo svima Vama dobročiniteljima. Bog Vas blagoslovio.

3. U sljedeću nedjelju je Misijska nedjelja kada molimo za misijske potrebe Crkve i kada se u milostinji prikupljaju prilozi i darovi za pomoć misionarima i njihovim potrebnicima u misijskim zemljama. Pokažimo svoje srce, dobrotvornost i ljubav. Isto tako na Misijsku nedjelju nakon mise u 11.00 sati na katedralnom trgu naša župa organizira Misijski ručak na kojem će biti ponuđen jednostavni skromni obrok, kakvog bi imali potrebnici u misijskim zemljama.

4. U utorak je susret Biblijsko-molitvene zajednice u 19.30. Na ovaj susret pozivamo i sve naše čitače liturgijskih čitanja, kao i one koji su se odazvali na susret čitača prošli tjedan.

5. U srijedu je sv. Luka evanđelist, zaštitnik naše susjedne župe u Ilićima. Svečana sv. Misa je u 18.00 sati u crkvi Dobrog Pastira. Župljani župe Ilići za ovu proslavu pripremaju se trodnevnicom.

6. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

7. U subotu je Ministrantski sastanak u 10.00, proba dječjeg zbora Slavuj u 10.00 i susret volontera župnog caritasa u 11.00 sati.

8. Stigao je katolički tisak: Župni list, Crkva na Kamenu, Radosna vijest i Glas Koncila.

9. U ime Božje i po zakonu Majke Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Damir Krezić, sin Mile i Ružice r. Banožić; i Marija Kvesić, kći Marinka i Radice r. Lončar.
– Andrej Zvono, sin Viktora i Mare r. Pehar; i Matea Bogdan, kći Marinka i Milke r. Primorac.
Ako netko zna za kakvu zapreku za ova vjenčanja dužan je javiti u župni ured

10. Prošli tjedan preminuo je: Jozo Kovač. Pomolimo se za pokoj njegove duše i sve naše pokojne…