Katedrala Mostar

XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

1. Sve župne aktivnosti i pobožnosti održavaju se po ustaljenom rasporedu.

2. U ponedjeljak je susret za mlade u Katedralnoj dvorani u 20.00 sati. Pozivamo i sve ostale vjernike koji žele jer će don Ivan Štironja bivši misionar održati predavanje o misijama.

3. U četvrtak je sv. Luka evanđelist, zaštitnik naše susjedne župe u Ilićima. Svečana sv. Misa je u 18.00 sati u crkvi Dobrog Pastira. Župljani župe Ilići za ovu proslavu pripremaju se trodnevnicom.

4. Hrvatska kulturna zajednica Troplet organizira u subotu 20. listopada hodočašće na Bobovac, s polaskom u 6.30 ispred stadiona Zrinjskog. Troškovi prijevoza iznose 25 KM po osobi. Prijave su u našem župnom uredu do utorka.

5. U sljedeću nedjelju je Misijska nedjelja kada molimo za misijske potrebe Crkve i kada se u milostinji prikupljaju prilozi i darovi za pomoć misionarima i njihovim potrebnicima u misijskim zemljama. Pokažimo svoje srce, dobrotvornost i ljubav. Isto tako na Misijsku nedjelju nakon mise u 1100 sati na katedralnom trgu naša župa organizira Misijski ručak na kojem će biti ponuđen jednostavni skromni obrok, kakvog bi imali potrebnici u misijskim zemljama.

6. U ime Božje i po zakonu Svete Majke Crkve sakrament sv. Reda đakonata želi primiti naš župljanin, bogoslov Petar Filipović sin Marka i Marice r. Buconjić. Ako netko zna za kakvu zapreku dužan je to javiti u naš Župni ured ili u Biskupski Ordinarijat Mostar.

7. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Dario Vrančić, sin Vinka i Danice-Irene r. Miljko i Maja-Marija Jonjić, kći Jakova i Jasminke r. Matković.
Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanja dužan je javiti u župni ured

8. Stigao je katolički tisak: Župni list, Crkva na Kamenu, Naša ognjišta, Glas Koncila i Radosna vijest.

9. Prošli tjedan preminuli su: Anica-Ljiljana Markić i don Damjan Raguž. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne.