Katedrala Mostar

VII. USKRSNA NEDJELJA

  1. Sv. Mise i pobožnosti u Katedrali održavaju se po redovitom rasporedu uz poštivanje aktualnih odredbi koje su donijele civilne i crkvene vlasti o broju okupljenih vjernika unutar crkve i na vanjskom prostoru. Večernja sv. Misa od sutra navečer svakodnevno će se slaviti u redovitom terminu u 18.00 sati. Zahvaljujemo djelatnicima Televizije Herceg Bosne koji su kroz cijelo ovo vrijeme prenosili svakodnevno sv. Misu iz Katedrale i na taj način omogućili molitvu i sudjelovanje vjernicima u njihovim domovima.
  2. Sv. Misa i blagoslov polja na groblju Masline, slavit će se u nedjelju 7. lipnja u 11.00 sati.
  3. Prva sv. Pričest u našoj župi planirana je za nedjelju 14. lipnja u 11.00 sati. Pozivamo roditelje prvopričesnika na sastanak u ponedjeljak 25. svibnja u 19.00 sati.
  4. U petak, subotu i nedjelju, prije večer¬nje sv. Mise, bit će trodnevnica na čast Mariji Majci Crkve, zaštitnici naše Katedrale, koju častimo u ponedjeljak po Duhovima tj. 1. lipnja. Za nas župljane tada je zapovjedna svetkovina i svi smo dužni doći na sv. misu. Taj dan ćemo osobito moliti za sve naše majke. Raspored sv. misa je kao nedjeljom. Svečana sv. misa je u 18.00 sati.
  5. Sv. Misa i blagoslov polja na groblju Šoinovac, slavit će se u nedjelju 21. lipnja u 11.00 sati.
  6. Poznato je da je redoviti termin krizme u našoj župi otkazan. Novi termin krizme bit će objavljen kada Biskupski Ordinarijat Mostar napravi rasporede za sve župe u Hercegovini.
  7. Sakrament krštenja podjeljuje se u re¬dovitim terminima subotom i nedjeljom. Termin krštenja potrebno je ranije na¬javiti u župnom uredu.
  8. Župni ured otvoren je po uobičajenom rasporedu radnog vremena.
  9. Tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se od 26. do 28. lipnja 2020. s početkom u 19.00 sati. Sudjelo¬vanje je potrebno prijaviti osobno, telefonski ili e-mailom.
  10. Stigao je katolički tisak: Župni list, Glas koncila i Crkva na kamenu (brojevi za travanj i svibanj). Tisak se može nabaviti na ulazu u Katedralu.