Katedrala Mostar

VII. USKRSNA NEDJELJA

1. Župni vjeronauk osim za prvopričesnike i krizmanike kroz idući tjedan održava se po redovitom rasporedu.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Ante a u srijedu je pobožnost na čast sv. Josipa u 17.30.

3. U sljedeću nedjelju su Duhovi i sv. krizma u našoj župi. Svečana sv. misa bit će u 11.00. Pozivamo ostale vjernike da u sljedeću nedjelju izbjegavaju dolazak na sv. misu u 11.00 sati zbog ograničenog broja mjesta u crkvi i ispred crkve. U tijeku je devetnica na čast Duha Svetoga. Svaku večer zajedno molimo za naše krizmanike i sve nas. Zato pozivamo krizmanike, koji mogu, njihove roditelje i kumove da dolaze svaku večer na devetnicu u 17.30 da zajedno slavimo Duha Svetoga. Ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove bit će u subotu 22. svibnja u 9.00 sati. Pozivamo krizmanike na bližu pripravu za krizmu u četvrtak u 20.00 sati kada će biti organizirano Euharistijsko klanjanje za krizmanike i mlade, te u petak navečer u 1730 kada će krizmanici predmoliti krunicu.

4. U petak, subotu i nedjelju, prije večernje sv. Mise, uz devetnicu Duhu Svetom, biti će trodnevnica na čast Mariji Majci Crkve, zaštitnici naše Katedrale, koju častimo u ponedjeljak po Duhovima tj. ove godine 24. svibnja. Za nas župljane tada je zapovjedna svetkovina i svi smo dužni doći na sv. misu. Taj dan ćemo osobito moliti za sve naše majke. Raspored sv. misa je kao nedjeljom. Svečana sv. misa je u 18.00 sati. Prije mise molit ćemo Gospinu krunicu na trgu ispred katedrale.

5. Stigao je katolički tisak: Župni list, Crkva na Kamenu, Radosna vijest, Glas Koncila i Naša Ognjišta.

6. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Robert Škobalj, sin Zvonimira i Anđe r. Nikolić, i Danijela Marijanović, kći Draženka i Draženke r. Knezović
– Nikica Marić, sin Pere i Sanje r. Pavlović, i Matea Puljić, kći Tomislava i Nine r. Ljubić.
– Davor Kuzman, sin Dane i Ljilje r. Babić, i Ivana Drmać, kći Dragana i Stane r. Vasilj.
Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanja dužan je javiti ovom župnom uredu

7. Prošli tjedan preminuli su: Pero Barbarić, Zdravka Šimović i Melanija Menih. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…