Katedrala Mostar

Prvopričesnici na izletu

Nakon završetka vjeronaučne školske godine, u subotu 20. svibnja 2023. godine, 87-ero naši prvopričesnika zajedno sa župnikom don Josipom, hodočastilo je u Gospino svetište kraljice mira u Hrasno i Neum. Ovo je bio nagradni izlet jer su naši prvopričesnici doista bili marljivi. Usputna vožnja je protekla u pjesmi, molitvi i druženju.
U Gospinu svetištu slijedila je pobožnosti, doručak, razgledanje muzeja, koji nas uvodi u neki drugi svijet, svijet naših predaka i njihovih života. Naime u svetištu je zavičajni muzej u kojem su izloženi eksponati-predmeti kojima su se u svakodnevnom životu služili naši pređi.
Iz svetišta Kraljice mira, nastavili smo vožnju u Neum u kojem se nalazi još jedna crkva posvećena Gospi, Gospi od zdravlja. Zanimljivost ove crkve jest u njezinom izgledu. To je lijepo moderno, arhitektonsko ostvarenje, nadahnuto izgledom morske školjke. Osim ove crkve u Neumu u centru grada je još jedna prelijepa crkva, koja dominira neumskim krajolikom. Ova crkva još nema svoj naslov jer je tek izgrađena. Inače ovo je župa u kojoj je naš župnik don Josip prije 30 godina započeo svoje prvo četverogodišnje svećeničko djelovanje.
Proveli smo ugodno vrijeme na jednoj od neumskih plaža, u igri, čašćenju i skupljanju školjki. Dječja srca nisu mogla odoljeti a da u moru ne skvase bar noge do koljena.