Katedrala Mostar

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 1. Danas je I. nedjelja Došašća. Od sutra započinjemo sa sv. Misama zornicama u 6.00 sati, koje ćemo slaviti svakim danom, osim nedjeljom. Svakoga jutra će biti prigoda za sv. Ispovijed.
 2. Sve župne aktivnosti i pobožnosti održavaju se po redovitom rasporedu.
 3. U petak je sv. Nikola. Na večernjoj sv. Misi molit ćemo za našu djecu. Nakon mise našu djecu posjetit će sv. Nikola i tom prigodom djeci do 10 godina podijeliti simbolične darove.
 4. Sljedeći tjedan su prvi petak i subota u mjesecu.
 5. U sljedeću nedjelju nakon svih svetih misa naši volonteri će prodavati neposijanu božićnu pšenicu. Stoga vas molimo: Ne kupujte pšenicu drugdje jer vaš dobrovoljni prilog ide za naš Župni Caritas.
 6. U sljedeću nedjelju u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani bit će predstavljanje knjige: Kolar između srpa i čekića koja govori o odnosu i progonu komunističke vlasti prema biskupijskim svećenicima u Hercegovini.
 7. Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi i poziva sve vjernike na sudjelovanje. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Molimo vas da ne stavljate lako kvarljive namirnice. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu. Naš Župni Caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom Caritasu.
 8. U župnom uredu mogu se nabaviti kalendari za sljedeću godinu i žute svijeće.
 9. Stigao je katolički tisak: Župni list i Glas koncila.
 10. U ime Božje i po zakonu Majke Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
  Robert Groznica, sin Marka i Milke r. Ivandić, i Tea Anđelić, kći Ivana i Snježane r. Karačić. Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje dužan je javiti u župni ured
 11. Prošli tjedan preminule su: Antonija Milačić i Marija Bušić. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…