Katedrala Mostar

V. USKRSNA NEDJELJA

1.    OBAVIJESTI ZA PRVOPRIČESNIKE: U četvrtak 28. travnja u 17.30  prvopričesnici trebaju doći na Euharistijsko klanjanje. Sv. Misa za prvopričesnike i roditelje je u 18.00 sati. Nakon mise je podjela prvopričesničkih haljina. U petak 29. travnja u 17.30 je krunica koju predmole prvopričesnici. Sv. Misa za roditelje i prvopričesnike je u 18.00 sati. Nakon mise je proba slavlja sv. Pričesti. Prva sv. Ispovijed prvopričesnika i ispovijed roditelja je u subotu 30. travnja u 16.30 sati. Zatim slijedi krunica koju predmole prvopričesnici. Sv. Misa za roditelje i prvopričesnike je u 18.00 sati. Generalna proba slavlja prve sv. pričesti je nakon sv. Mise. Slavlje prve Sv. Pričesti je u nedjelju u 11.00 sati.

2.    Volonteri Župnog Caritasa organiziraju večeras u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani humanitarnu izložbu fotografija, koje će se prodavati po simboličnim cijenama. Sav prihod ide najpotrebitijim korisnicima našega caritasa. Nekoliko mladih pjevača, recitatora i klapa će svojim izvedbama upriličiti cijeli program.

3.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 17.30 i susret Biblijsko-molitvene zajednice u 19.30.

4.    U srijedu 27. travnja u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani, bit će održan roditeljski sastanaka za roditelje ovogodišnjih krizmanika naše župe. Preporučujemo dolazak oba roditelja jer će za njih don Krešo Puljć, župnik župe sv. Tome, održati predavanje na temu: “Uloga roditelja u kršćan¬skom odgoju djece i njihovu rastu u vjeri”.

5.    U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje u 17.00. Tijekom klanjanja molit ćemo za ovogodišnje prvopričesnike naše župe.

6.    U subotu ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete po redovitom rasporedu.

7.    Sljedeća nedjelja je prva nedjelja u mjesecu kojom započinjemo i Svibanjsku pobožnost. Svaku večer u 17.30 molit ćemo krunicu i molitve na čast BDM.

8.    Stigao je katolički tisak: Župni list i Glas Koncila.

9.    Prošli tjedan preminuli su naši župljani: Miroslav Musa i Božana Gagro. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

10.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…